marți, 10 ianuarie 2012

Un vis

                  ,,O moară care macină semințele visului și le transformă în realitate.” –,,Mecanica inimii” Mathias Malzieu



                      Visul. Pentru oamenii de știință este cunoscut, de obicei, ca o succesiune de imagini, sunete, idei, emoții care apar de obicei în timpul somnului. Pentru noi, oamenii normali este doar un vis, frumos sau mai puțin frumos. Mă rezum la cele frumoase.
                    Un vis care îți invadează neuronii, îți face viscerele să tremure, un vis care activează glandele sudoripare, care îți face glanda medulosuprarenală să secrete mai multă adrenalină decât doza normal, un vis care te face să speri, să speri la mai mult. Îți forțezi creierul să gândească, să îți vină vreo idee cum l-ai putea transforma în realitate, să nu mai fie doar gânduri și emoții, să fie ceva real. Chiar ai nevoie de o moară măcinătoare se semințe ale visului care, printr-o magie, să le facă realitate. Inima îți pompează sângele cu cea mai mare putere, încât îți face pulsul sa urce sus de tot, iar venele să ți se strângă, aproape sa îți explodeze.
                  




                    Orice adiere de vânt, orice șoaptă îți face gândul să fugă departe, unde nu ar trebui să fie. Acel vis intens, acea succesiune de emoții îți face mâiniile să tremure și picioarele, ei bine, să nu le mai simți. Îți vin în minte o mie de gânduri, dar nici unul relevant. Incepi să îți vezi viitorul într-un bol de cristal spart, iar visurile îți sunt spulberate de realitatea care îți înconjoară penibila existența. Sufletul tău nu mai este plin de puritate cum era în copilăria ta de mult uitată, acum ai gânduri care te fac să îți murdărești puritatea interioară, puritatea care acum este pierdută. Păcatul îți invadează sufletul la fel cum fumul de țigară inspirat de tine îți invadează arborele bronșic din plămani, iar sufletul îți este împăienjenit de sentimente fără sinonim.
                     Ai un trecut plin de remușcări și agitație, dar oricât de murdar ți-ar fi trecutul, nu uita că ai un viitor imaculat, un viitor plin de vise și ideei, un viitor care ți-l poți colora cum vrei tu, îl poți picta în culoriile curcubeului, poți adăuga nuanțe ale iubirii și iertării, ale fericirii și incântării. Un viitor în care îți vei da seama că adevărata moară de transformare a visurilor în realitate este sufletul tău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wtf. zi ceva.:)

R.

Fotografia mea
Medias, Romania
”EU” -pronume personal, formă accentuată (accentuată de mine, mă accentuez -formă neaccentuată. Prin simpla matematică cele două forme se reduc, deci sunt 0...nimic) - în autoritatea lui ”El” ; în momentul de față se lasă controlată de ochii tăi, cu bună știință.